Početna strana Mapa sveta Biznis mapa BiH Sajmovi   

Biznis pretraga

Novosti

Informacija za medije (20.07.2007.)

Dinamika predviđenih radova na mostu "Gazela" i  Pančevačkom mostu

Tačno je da će biti poklapanja u radovima na "Gazeli"  i Pančevačkom mostu s obzirom na relativno dug period sanacije navedenih objekata.

Ukupni radovi na sanaciji Gazele i Pančevačkog mosta, sa mogućim odstupanjima od nekoliko meseci, trebalo bi da traju 2 godine. Navedni period podrazumava sve - celokupne radove na sanaciji mostova.
 

Tačno je da će biti poklapanja odnosno istovremenih  obavljanja radov na "Gazeli"  i Pančevačkom mostu s obzirom na relativno dug period sanacije navedenih objekata, ali je zato dinamika svih radova isplanirana detaljno.

Deo radova koji utiče na izmenu režima saobraćaja su radovi na gornjem stroju mosta tj. u saobraćajniom profilu.  Naime, investitori će se svakako planirati različite termine intervenisanja  i izvodjenja radova na elementima gornjih  strojeva mosta.

To znači da će se tehnološki razdvoji iradovi na sanaciji gornjeg stroja mosta "Gazela" i Pančevačkog mosta, i da se neće izvoditi u isto vreme. 

Svakako da se očekuju saobraćajne gužve u određenim terminima i  vremenskim intervalimai da se ona ne može izbeći. 

Obaveze izvođača će biti da radove na gornjem stroju mostova – one radove koje je realno moguće izvesti – obavi u periodu od 22 sata  do 04 sata i 05 sati ujutru. 

Drugo alternativno rešenje je zabrana prelaska mostova određenim kategorijama vozila. Izređen je projekat regulacije saobraćaja tokom radova na Pančevačkom mostu kojim se omogućava da se  saobraćaj na mostu odvija normalno, kao što se i sada odvija, a   da se samo u periodu od 22 sata uveče do 04 h ujutru bude zatvorena po jedan kolovozna traka od četiri.

Most Gazela ima 6 kolovoznih traka, po tri trake u svakom pravcu tako da će uvek za saobraćaj, tokom radova biti zatvorena po jdan kolovozna traka a za saobraćaj će biti, znači, otvorene po dve kolovozne trake u svakom pravcu. 

Procenjeni period sanacije saobraćajnog profila ( deo gde se nalazi kolovoz) na mostu Gazela je najviše  4 meseca.
  

Ono što je najvažnije reći našim sugrađanima i učesnicima u saobraćaju uopšte, je da će najveći deo radova biti izvođen noću.

Na osnovu navedenog, smatramo da nema potrebe za senzacionlističkim pisanjem i izveštavnjem u medijima i stvaranjem nepotrebne tenzije kod sugrađana i korisnika mosta.

Radovi na sanaciji Gazele će verovatno početi krajem godine, predkvalifikacioni postupak je u toku, a radovi na Pančevačkom mostu bi realno mogli započeti marta ili aprila iduće, 2008. godine
NazadNovostiArhivaPretragaPočetna strana Mapa sveta Biznis mapa BiH Sajmovi   
© Biznis mapa Srbije 2003-2009. Zabranjeno je preuzimanje mapa i ostalog sadržaja bez dozvole, radi komercijalne upotrebe ili u druge svrhe, osim za lične potrebe posetilaca sajta.
Hosted and designed by BGM Design